Keeni noormees võitis Soomes teise koha

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soomes 2. koha saavutanud Givi Kokhtashvili (vasakul) autasustamisel
Soomes 2. koha saavutanud Givi Kokhtashvili (vasakul) autasustamisel Foto: Võru judoklubi Rei

Soomes Orimattilas toimunud judoturniiril Baltic Sea Open saavutas Valgamaal elav, kuid Võru judoklubis Rei treeniv Givi Kokhtashvili teise koha.

Loosi tahtel oli kehakaalus -81 kg maadelnud Otepää vallas asuva Keeni põhikooli 9. klassi poiss esimeses ringis vaba. Finaalipääsu otsustanud kohtumises Tallinna Aitado judoka Erik Lauriga oli Givi aktiivsem ja teenis võidu, kuna vastane sai kolm hoiatust passiivsuse eest, andis teada tema treener Enno Raag.

Finaalivastaseks olnud rootslane Axel Oscarsson oli Raagi sõnul füüsiliselt väga tugev. Kohtumise algul sai kukkumisel vigastada Givi vasak käsi, kui noormees väänas õnnetult küünarnukki. Võru klubi esindaja maadles aga sellest hoolimata lõpuni. «Paraku õnnestus Rootsi judokal maadluse käigus kontreerida üks Givi rünnakutest ja nii tuli leppida selles kohtumises kaotusega,» tõdes Raag.

Teine Rei judoka Randel Päästel alustas tormiliselt: kolme puhta võidu ehk ipponiga. Siis noormees aga väsis ja kaotas kaks järgmist kohtumist maasmaadluses Venemaa judokatele. Tulemuseks viies koht.

Tegemist oli kadettide esimese reitinguvõistlusega. Nende järel lüüakse kolme parema võistluse tulemuse punktid kokku ning selguvad Eesti noortekoondise liikmed ja kandidaadid. Järgmiste reitinguvõistlustena on tulekul Euroopa karikasarja etapid, mis saavad alguse 7. aprillil Saksamaa pealinnas Berliinis.

Mitmest reitinguvõistlusest meie noored judokad osa võtta saavad, sõltub Raagi sõnul rahalistest võimalustest. Mis puudutab Kokhtashvili Soomes saadud vigastust, siis Raag avaldas lootust, et see tema edasist võistlemist ei sega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles