Valga mudilased jätkavad õppetööd samas koolimajas

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marta Pärna majana tuntud hoonest peaks saama osa moodsast õppekompleksist.
Marta Pärna majana tuntud hoonest peaks saama osa moodsast õppekompleksist. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Esialgsete plaanide kohaselt pidid Valga põhikooli õpilased pärast selle kooliaasta lõppemist peatselt algavate ehitustööde tõttu Vabaduse tänava koolihoonest välja kolima. Nüüd on Valga valla kodulehe andmetel otsustatud, et kool saab veel ka 2018/2019. õppeaastal koolimaja kasutada.

Juba 2016. aastal otsustasid Valga linnavolikogu ja -valitsus, et J. Kuperjanovi tänaval asuv Priimetsa kool saab uued ruumid Vabaduse tänava koolimajas, mistõttu tuleb koolihoone nüüdisaegseks õppekompleksiks renoveerida.

Praeguse plaani järgi alustab Priimetsa kool õppetööd Vabaduse tänaval 1. jaanuaril 2020. Ehitustööd algavad järgmise aasta kevadel. Seetõttu saavad Valga põhikooli lapsed seal õppetööd jätkata ka uuel õppeaastal.

Põhikool tegutseb praegu kahes õppehoones: Kungla ja Vabaduse tänava majas. Vabaduse tänava hoones õpivad 2. ja 3. klassi õpilased, kokku üheksa klassikomplekti. Põhikoolis on praegu õpilasi 829, neist Kungla tänava majas 638 ja Vabaduse tänaval 191.

Et kõik kooli õpilased Kungla tänaval asuvasse peamajja ära mahuksid, on vallavalitsusel koos koolirahvaga ruumikitsikuse lahendamiseks välja töötatud eelprojekt ruumide ümber- ja juurdeehituseks. Kungla tänava hoone ehitustööd algavad tänavu suvel.

2019/2020. õppeaastat alustavad kõik Valga põhikooli õpilased juba Kungla tänava koolihoones.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles