Eesti läheneb gripisurmade kurvale rekordile

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viirushaiguste rünnak on toonud rohkesti tööd meedikutele, sealhulgas kiirabile.
Viirushaiguste rünnak on toonud rohkesti tööd meedikutele, sealhulgas kiirabile. Foto: Tomi Saluveer / Lõuna-Eesti Postimees

Terviseameti teatel on Eesti gripilaine harjal. Ohtlik viirushaigus võib varasemate aastate kogemuste põhjal hakata taanduma alles ülejärgmisel nädalal. Gripisurmade kurb rekord pärineb eelmisest aastast, mil tüsistuste tõttu suri 47 inimest. Tänavu ollakse sellele juba väga lähedal.

Terviseameti gripikeskuse peaspetsialisti Olga Sadikova sõnul on gripi tüsistustesse surnud inimeste arv eelmise nädalaga tõusnud ligikaudu 40 inimeseni. «Gripilaine enam ei kasva, aga pole veel ka vaibumas,» lausus Sadikova. «Praegu on stabiliseerumise faas.»

«Oleme saanud haiglatelt tagasisidet, et olukord on praegu tõesti raske ning gripi tõttu on haiglates väga palju inimesi,» rääkis terviseameti kommunikatsiooninõunik Iiris Saluri. «Ülemiste hingamisteede haiguseid põhjustavad erinevad viirused. Oleme praegu aga murelikud eelkõige gripi pärast, sest see toob kaasa eluohtlikke tüsistusi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles