Kodumaad teenima tuhandete kilomeetrite kaugusele Eestisse (3)

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuperjanovi pataljonis aega teenivad väliseestlased Keith Pusse (vasakul) ja Fred Joonas Alliksaar tunnistavad, et seni raskeim katsumus on neil olnud sõduri baaskursuse lõpurännaku läbimine.
Kuperjanovi pataljonis aega teenivad väliseestlased Keith Pusse (vasakul) ja Fred Joonas Alliksaar tunnistavad, et seni raskeim katsumus on neil olnud sõduri baaskursuse lõpurännaku läbimine. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Võrus asuvas Kuperjanovi pataljonis teenivad aega ka noormehed, kelle elukoht asub Eestist mitme tuhande kilomeetri kaugusel Euroopas või koguni Ameerikas.

Reamees Fred Joonas Alliksaar (21) oli kümnendi alguses Eestis tituleeritud kui lootustandev kardisportlane. Kolm aastat tagasi kolis ta koos vanematega Floridasse USAs ning viimatine elukoht, kust ta mullu oktoobris Võrru ajateenistusse saabus, oli Kanada suurlinn Toronto.

«Eestisse saabusin 20 tundi enne kaitseväkke astumist. Tulin lennukilt maha, panin öö otsa pidu ja hommikul tulin bussi peale,» rääkis Alliksaar.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles