Eesti tähtsaima mälumängusarja võidukarikas rändas Räpinasse

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esikoha välja võidelnud Räpina suurvalla tiim võidukarikaga: istub Huko Laanoja, seisavad Urmas Kalla (vasakult), Mait Meensalu ja Priit Naruskberg.
Esikoha välja võidelnud Räpina suurvalla tiim võidukarikaga: istub Huko Laanoja, seisavad Urmas Kalla (vasakult), Mait Meensalu ja Priit Naruskberg. Foto: Jaan Rapp / Aivo Parmson / Montaaž

Eesti suurima võistkondliku mälumänguturniiri Maakilb võitis sedapuhku Räpina valla esindus, kes oli sarja finaalis nelja punktiga üle Otepää võistkonnast.

Eelmise aasta sügisel startis üle Eesti ligi 60 võistkonda, neist superfinaali Paides jõudis läbi eelvoorude sõela 17 parimat.

Veel enne viimast viit küsimust jagasid Räpina ja Otepää esikohta: mõlemal oli 74 punkti. Räpina valla esindus suutis kõik viis viimast pähklit läbi hammustada ja sai seega ploki eest maksimaalsed kümme punkti. Seevastu Otepää vastas viiest kultuuriteemalisest küsimusest kaks valesti ja nii oligi Räpinal mängu lõppedes 84 punkti 120 võimalikust, Otepääl aga neli vähem. 3. koha saanud Põltsamaa jäi 70 punktiga juba kaugele maha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles