Suurõppus Siil laieneb esimest korda Lätti

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväe juhataja kindral Riho Terras arutas kohtumisel Läti kaitseväe juhataja kindralleitnant Leonīds Kalniņšiga koostööd suurõppuse Siil ajal, mis ületab esmakordselt riigipiire ehk peetakse nii Eestis kui Lätis.
Kaitseväe juhataja kindral Riho Terras arutas kohtumisel Läti kaitseväe juhataja kindralleitnant Leonīds Kalniņšiga koostööd suurõppuse Siil ajal, mis ületab esmakordselt riigipiire ehk peetakse nii Eestis kui Lätis. Foto: Läti kaitsevägi

Kaitseväe juhataja kindral Riho Terras arutas kohtumisel Läti kaitseväe juhataja kindralleitnant Leonīds Kalniņšiga koostööd suurõppuse Siil ajal, mis ületab esmakordselt riigipiire ehk peetakse nii Eestis kui Lätis.

"Meie läti kolleegid osalesid Eestis õppusel Kevadtorm esimest korda pea 11 aastat tagasi ja suurõppuse Siil korraldamine sel korral mõlemas riigis on taolise koostöö loogiline jätk," ütles kindral Terras.

"Eesti ja Läti kaitsmiseks on oluline, et hea kaitsealane koostöö meie naabriga saab ka õppustel praktikas läbi proovitud," lisas Terras. 

Lisaks tegevusplaanidele Siili ajal vahetasid kaitseväe juhatajad kogemusi riikidesse paigutatud NATO lahingugruppide teemal. Samuti külastas kaitseväe juhataja Adaži sõjaväebaasi, kus sai ülevaate sealse mehhaniseeritud jalaväebrigaadi ning liitlaste lahingugrupi tegevusest.

Selle aasta 2. mail algava ja kaks nädalat kestva õppuse Siil 2018 põhitegevus leiab aset Viljandi-, Tartu-, Valga-, Põlva- ja Võrumaal. Kokku osaleb õppusel enam kui 13000 kaitseväelast, kaitseliitlast, reservväelast ja liitlas- ning partnerriikide sõdurit 13 riigist.

Õppusel hinnatakse nii kaitseväe üksuste lahinguvalmidust kui ka harjutatakse Kaitseliidu ja kaitseväe üksuste lahinguülesannete täitmist ja koostööd.

Eesti ja Läti kaitsmiseks on Eesti kaitseväe juhataja Riho Terrase (paremal) sõnul oluline, et hea kaitsealane koostöö meie naabriga saab ka õppustel praktikas läbi proovitud. Vasakul Läti kaitseväe juhataja Leonīds Kalniņš.
Eesti ja Läti kaitsmiseks on Eesti kaitseväe juhataja Riho Terrase (paremal) sõnul oluline, et hea kaitsealane koostöö meie naabriga saab ka õppustel praktikas läbi proovitud. Vasakul Läti kaitseväe juhataja Leonīds Kalniņš. Foto: Läti kaitsevägi
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles