Politsei soovitab autojuhtidel kontrollida tervisetõendi kehtivust

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud sõidukite kiirust mõõtmas.
Politseinikud sõidukite kiirust mõõtmas. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Lõuna-Eestis on politsei tänavu kinni pidanud kokku 16 autojuhti, kelle tervisetõend on kaotanud kehtivuse ning sellega ühes on kaotanud kehtivuse ka nende juhiluba.

Aegunud tervisetõendi on politsei tänavu tuvastanud Põlvamaal ühel, Valgamaal 9 ja Võrumaal 6 autojuhil.

Politsei tuletab meelde, et sõidukijuhil peavad kehtima korraga nii juhiluba kui tervisetõend. Tervisetõendi kehtivust saab kontrollida maanteeameti kodulehel, kust leiab ka juhised tervisetõendi uuendamiseks.

Tervisetõendit tuleks kindlasti kontrollida neil, kes on viimase kümne aasta vältel oma juhiluba vahetanud. Tasub tähele panna, et tervisetõend ja juhiluba ei pruugi olla sama kehtivusajaga. Kui tervisetõendil ei ole märgitud kehtivuse lõppu, kehtib tervisetõend sama kaua kui juhiluba.

Aegunud tervisetõendiga autojuht on seaduse silmis juhtimisõiguseta juht, kelle puhul politsei alustab menetlust. Üldmenetluses on inimesel 15 päeva aega vastulause esitamiseks ning kui ta selle aja vältel oma dokumendid korda teeb, võib politsei menetluse lõpetada ja seaduses ette nähtud rahatrahvi määramata jätta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles