Põlva neiud laulsid end esimeseks

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Blue-S: Kristin Pintson (vasakult), Hanna Maria Laane, Laura-Liis Kütt, juhendajad Riivo Jõgi ja Margot Suur, Andrea Kuzilov ning Marian Seeme.
Blue-S: Kristin Pintson (vasakult), Hanna Maria Laane, Laura-Liis Kütt, juhendajad Riivo Jõgi ja Margot Suur, Andrea Kuzilov ning Marian Seeme. Foto: Erakogu / Põlva muusikakool

Jõgeva kultuurikeskuses korraldati Alo Mattiisenile pühendatud muusikapäevade käigus 22. üleriigiline koolinoorte vokaalansamblite konkurss. Noored lauljad võistlesid viies vanuserühmas.

Põlva neidude ansambel Blue-S võistles 10.—12. klassi noorte rühmas ja saavutas esikoha. Ansambli juhendajad on Margot Suur ja Riivo Jõgi, kes said ka eripreemia silmapaistva töö eest. Laulda tuli ilma mikrofonideta. Esitada tuli kaks või kolm laulu eesti keeles, neist üks saateta.

Konkursi peaauhinna pälvis rahvusooper Estonia poistekoori meeskvintett, kelle juhendaja on samuti Põlva muusikakooli õpetaja Riivo Jõgi.

Žüriisse kuulusid Hirvo Surva (esimees), Laine Randjärv, Peeter Oja, Priit Pajusaar, Peeter Perens, Bert Pringi, Valter Soosalu ja dirigent James Knox USAst. Žürii hindas esinemiskultuuri, kunstilist taset, intonatsiooni ja sisulist väärtust. Tähtis oli jõukohane repertuaar ja laulu sobivus vanusegrupile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles