Võru Ritsik naasis koorifestivalilt kulddiplomiga

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võru muusikakooli lastekoor Ritsik saavutas kulddiplomi 7.rahvusvahelisel kooride festivalil Gdanskis.
Võru muusikakooli lastekoor Ritsik saavutas kulddiplomi 7.rahvusvahelisel kooride festivalil Gdanskis. Foto: Tõnis Anton

Võru muusikakooli lastekoor Ritsik pälvis 7. rahvusvahelisel koorifestivalil Poola suurimas sadamalinnas Gdanskis kulddiplomi lastekooride kategoorias.

«Konkurss korraldati Gdanski Tehnikaülikooli aulas, mis on väga hea akustika ning ajaloolise interjööriga saal,» rääkis Võru muusikakooli direktor Piret Rips-Laul, kes on ühtlasi Ritsiku kontsertmeister. Koori dirigendid on Kersti Juurma ja Maire Nirk.

Koore oli festivalil 15 ning neid oli kohale tulnud Venemaalt, Rootsist, Tšehhist, Poolast, Leedust, Lätist, Saksamaalt ja Eestist. Neid hinnanud žüriisse kuulusid Rihards Dubra (Läti), Ambrož Čopi (Sloveenia), Javier Busto (Hispaania), Grzegorz Rubin (Poola) ja Jan Rybarski (Poola).

«Ritsiku kooriga koos oli võistlustules Kuressaare koor Eysysla, kes pälvis pronksdiplomi segakooride kategoorias. Koori dirigeerib Veikko Lehto,» lisas Rips-Laul.

Ritsik tegutseb aastast 2010. Alguses oli see kahehäälne mudilaskoor ja sellest õppeaastast alates lauldakse lastekooride repertuaari.

Festivalile eelnenud päeval andis koor täispika kontserdi Suwałki muusikakoolis. Samuti võttis Ritsik osa kooride kontserdist Katariina kirikus, mis on Gdanski vanim pühakoda.

Ritsik esitas kontsertidel ja konkursil teiste heliloojate hulgas eesti heliloojate Heino Kaljuste, Eeva Talsi ning Piret Rips-Lauli loomingut.

Koori sõitu konkursile toetasid Kultuurkapitali Võrumaa ekspertgrupp, Võru linn ja vald ning Rõuge vald. Lapsevanematel tuli tasuda omaosalus 160 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles