Idapiiri väljaehitamisel liikus info liiga aeglaselt

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PPA peadirektor Elmar Vaher.
PPA peadirektor Elmar Vaher. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Siseminister Andres Anvelt, siseministeeriumi siseauditi osakonna juht Tarmo Olgo ning politsei- ja piirivalveameti (PPA) peadirektor Elmar Vaher tutvustasid idapiiri väljaehitamise projekti siseauditi vahetulemusi. Auditi algatas siseminister veebruari alguses, mil selgus, et idapiiri valmimine läheb arvatust üle kahe korra kallimaks.

«Kõige tähtsam on see, et PPA juhtkond ei teinud projekti ettevalmistamisel ja juhtimisel sisulisi vigu, aga probleeme oli info edastamisega. Minu jaoks on senised probleemid selgeks vaieldud. Riigipiiri ehitusega peab tempokalt edasi minema ja Eesti saab endale 21. sajandi väärilise hea ja tugeva piiri,» võttis siseminister Anvelt vahearuande kokku.

Vahearuandest selgus, et piiriprojekti kallinemine ja viibimine võrreldes 2015. aastal prognoosituga tulenes ettevalmistustööks antud ebamõistlikult lühikesest tähtajast ning vähestest alusmaterjalidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles