Elu sunnib pendeldama töö- ja elupaiga vahet

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrumaa arenduskeskuse juhi Tiit Tootsi sõnul käib nii Võru- kui ka Põlvamaalt hulk inimesi tööl Tartus.
Võrumaa arenduskeskuse juhi Tiit Tootsi sõnul käib nii Võru- kui ka Põlvamaalt hulk inimesi tööl Tartus. Foto: Tomi Saluveer / Lõuna-Eesti Postimees

Võru- ja Põlvamaa arenduskeskused küsitlevad järgneva kuu jooksul inimesi, et koguda teavet teistes maakondades tööl käivate ja kaugtööd tegevate inimeste kohta. Võrumaa arenduskeskuse juhi Tiit Tootsi sõnul tehakse pärast küsitlust riigile ettepanek, millised riigipalgalised töökohad võiks tuua Kagu-Eestisse.

Millest sündis mõte korraldada taoline küsitlus?

Minister (Jaak Aab – toim) on küll algatanud riigitöökohtade Tallinnast välja toomise, kuid nüüd on selge, et Kagu-Eestisse toomiseks on neid keeruline leida. Minister ootab nüüd meie ettepanekuid, parimal juhul võiksime asutustega ka ise läbi rääkida. Küsitluse mõte sündis seega vajadusest koguda teavet pendel- ja kaugtööd tegevate inimeste kohta. Esmane sihtrühm on riigitööl käijad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles