Graanul Invest omandas täielikult Pärnu metsandusfirma

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karo Metsa peakontor Pärnus.
Karo Metsa peakontor Pärnus. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

OÜ Graanul Mets ja OÜ Eremka sülmisid 14. märtsil ostu-müügilepingu, millega Graanul Mets ostis Eremkalt 50protsendilise osaluse Pärnu ettevõttes Karo Mets. Tehingu tulemusena saaab Graanul Metsast sajaprotsendiline Karo Metsa omanik.

Tehingu eesmärgiks on Graanul Investi teatel tugevdada OÜ Karo Mets kapitalibaasi tulevaseks kasvuks nii ülestöötamise turul kui ka kinnistute ostuturul. Tehing vajab veel konkurentisameti heakskiitu.

Graanul Metsa juhatuse liige Jaano Haidla arvates oli tehingu põhiliseks motivatsiooniks Graanul Invest grupi jaoks toetada Karo Metsa meeskonda, andes neile paremad võimalused kasvuks ja arenguks. Karo  Mets on hästi juhitud ja tugev Kesk ning Lääne Eestis tegutsev metsaettevõte, millel on piirkonnas väga hea renomee ja kontaktid. Ettevõtte igapäevases tegevuses olulisi muudatusi teha plaanis ei ole, teatas Graanul Invest.

Eremka juhatuse liige Runo Ruubeli seisukohast on oluline, et Karo Mets saaks kasvada ja tänane kapitalibaas ammendas ettevõtte võimalused kasvuks. Koostöö Graanul Invest grupiga on tema sõnul olnud väga positiivne ja see koostöö jätkub Eremka tasemel ka pärast Karo Metsa osaluse müüki.

Graanul Mets on Graanul Invest grupi metsaettevõtteid ühendav ettevõtte, millel on osalused ka Valga Puus ja Roger Puidus.

Graanul Invest on maailma suuruselt teine graanultootja, millele kuuluvad tehased Valgamaal Patkülas ja Võrumaal Varese külas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles