Galerii: Uma Pido matkasari viis osalised Karula kihelkonda

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Uma Pido matkasarja seekordne matk viis osavõtjad laupäeval, 17. märtsil kõndima Lüllemäe kanti ajaloolisesse Karula kihelkonda.

Järgmise aasta 2. juunil toimuv võrokeelne laulupidu Uma Pido lükkas enne rahvapidu käima matkasarja, mis ärgitab huvilisi külastama Vana-Võromaa kaheksat kihelkonda ja Setomaad.

Uma Pido matkasari, mis ühendab endas kümme matka ja kannab nime „Määne om seo maa? Kaemi' perrä!“, on viinud sadu matkalasi juba Räpina, Urvaste, Põlva kihelkonda ning Võromaa-Setomaa piirialale.

Karula kihelkonna matka kangelasteks olid kaunis Karula kuppelmaastik ja selle kihelkonna üks kuulsamaid poegi, Riigikogu liige, haridusminister aastatel 1925–1927 ja välisminister 1928–1931, kirikuõpetaja ja jutuvestja Jaan Lattik. Matkalised rääkisid Jaan Lattiku lapsepõlvest selles kandis ning külastasid tema sünni- ja lapsepõlvekodu.

Matk kulges suuremas osas mööda suuri, kuid väga hõreda liiklusega maanteid. Kolm kilomeetrit liigutakse aga maastikul mööda igivana vankriteed.

Matk algas kell 11 Lüllemäe kooli juures ja selle pikkus oli 15 kilomeetrit.

Matkal osales ka luuletaja Contra, kes sai peksukivil oma osa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles