Minister puhub riigimajadele Lõuna-Eestis 5 miljoniga elu sisse

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlva riigimaja.
Põlva riigimaja. Foto: Tomi Saluveer / Lõuna-Eesti Postimees

Valitsus kinnitas eelmisel nädalal plaani rajada Võru, Valga ja Põlva senistesse maavalitsuste hoonetesse riigiasutusi koondavad ja avalikke teenuseid osutavad riigimajad. Kokku plaanitakse kolme maakonna keskustes asuvate riigimajade kordategemisele kulutada 5,3 miljonit eurot.

«Riigimajadega viime sarnased teenused ühte asukohta, et neid saaks korraga ja kiirelt kätte,» rääkis riigihalduse minister Jaak Aab. «Ühelt poolt vähendab see inimeste, eelkõige ettevõtjate ajakulu ning lihtsustab teenuse tarbimist, teisalt soodustame asutustevahelist koostööd. Lisaks hoiame kokku kinnisvarakuludes.»

Rahandusministeeriumi Põlvamaa talituse juhi Raul Tohvi sõnul on see hea märk, et maakondadesse jäävad riigiteenistused alles. «Palju hullem oleks, kui need teenused oleks koondatud ühte suuremasse regionaalsesse keskusesse. Näiteks Tartusse, nagu varem räägitud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles