Parima toiduaine tiitlit jahib 9 Lõuna-Eesti väikeettevõtet

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toiduliidu juhi Sirje Potisepa sõnul on tal hea meel näha, et konkursil osalevate väikeettevõtete hulk on niivõrd esinduslik.
Toiduliidu juhi Sirje Potisepa sõnul on tal hea meel näha, et konkursil osalevate väikeettevõtete hulk on niivõrd esinduslik. Foto: Toni Läänsalu

Lõuna-Eesti väikeettevõtete omavahelisel mõõduvõtmisel jahib Eesti parima toiduaine tiitlit 14 toodet. Neid valmistavad Tartus, Tartumaal, Jõgevamaal, Põlvamaal ja Võrumaal tegutsevad väikeettevõtted.

Võrumaa väikeettevõtete au läheb konkursile kaitsma Nopri talumeierei, kes esitas konkursile kanepi-kama-kohupiimakreemi. Ainsa Jõgevamaal tegutseva ettevõttena on Lõuna-Eesti parima piirkondliku väikeettevõtte aumärgile konkureerimas Tabiveres tegutsev Juhus OÜ, kes esitas konkursile oma Kadakase õlle.

Põlvamaalt on konkursile tulnud Siidrikoda OÜ oma Mimikri poolmagusa siidriga. Tartu linnas tegutsevatest ettevõtetest võistleb Lõuna-Eesti väikeettevõtete parima toote tiitli nimel aga Müstigue OÜ Pavlova kama-mustsõstratordi ja sefiiri-mustikakoogiga.

Toiduliidu juhataja Sirje Potisepa sõnul on ülejäänud Lõuna-Eesti konkursil osalevad tooted pärit Tartumaa väikeettevõtetelt.

«Nõo vallast on konkursile tulnud Natty OÜ oma Natty tšiiaseemnetega maapähklivõiga ning Peetsman OÜ külmsuitsulõhega. Kastre vallas tegutsev FIE Tõnu Oksa Marjamaa talu esitas konkursile lausa viis maitsvat toodet: rabarberi-maasikamahla, õuna-astelpajumahla, mustsõstramahla, maasikatoormoosi metsmaasikatega ja maasikatoormoosi punaste sõstardega,» loetles Sirje Potisepp osalevaid konkursitooteid.

«Tartumaa väikeettevõtetest on konkursile oma parimad uudistooted esitanud ka Kambja valla Andre Juustufarm OÜ, kes jahib tiitlivõitu Andre Grand Old juustuga. Samuti on staažika osalejana taas tiitlivõidule pretendeerimas Rõngu Mahl oma arooniamahlaga,» lisas Potisepp.

Toiduliidu juhi sõnul on tal hea meel näha, et konkursil osalevate väikeettevõtete hulk on niivõrd esinduslik: neljale piirkondlikule autasule kandideerib ühtekokku 68 toodet.

«Üha rohkem väikefarmidest, perefirmadest või mikroettevõtjatest väiketootjaid leiab tee meie konkursile, sest saadud tiitel pakub neile reaalselt uusi väljavaateid. Mul on väga hea meel, et oleme suutnud leida konkursilt nii palju põnevaid nišitooteid, mille müügile saame aidata tuult tiibadesse anda,» sõnas Potisepp.

Eesti parima toiduaine konkursi hindamiskomisjon asub Lõuna-Eesti väikeettevõtete tooteid maitsma teisipäeval, 20. märtsil. Tiitlivõitja kuulutatakse välja 25. aprillil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles