Politsei soovitab rehvivahetusega oodata

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv
Foto on illustreeriv Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kuigi märtsist on suverehvide kasutamine lubatud, ei soovita politsei neid enne pidevate plusskraadide saabumist veel autole alla panna, sest talverehv aitab praegustes oludes jäite ja ootamatute sadudega paremini teel püsida.

«Jätkuvate plusskraadideni ja suverehvidele sobivate ilmaolude kohale jõudmiseks läheb aega,» ütles esmaspäeval Põhja prefektuuri liiklusjärelevalvekeskuse juht Hannes Kullamäe. «Öösiti on temperatuur jätkuvalt miinuspoolel ning rehvivahetusega tuleb kindlasti oodata. Talverehv aitab praegustes oludes jäite ja ootamatute sadudega paremini toime tulla.»

Kullamäe lisas, et Eesti ilm on ettearvamatu. «Talv ei taha veel lõppeda ja lumesajud pole välistatud. Suverehvide alla panemisele saab mõelda alles siis, kui valitsevad ainult plusskraadid,» sõnas ta.

Enne rehvivahetust tuleb üle vaadata suverehvide mustrisügavus. «Kui kevadel rehvi vahetades näete, et suverehvi mustrisügavus vaid 1,6 millimeetrit, tuleks osta uued rehvid, sest vanad ei pea tervet hooaega vastu,» ütles ta.

Naastrehve võib kasutada aprilli lõpuni. Suverehvi mustrisügavus peab olema vähemalt 1,6 millimeetrit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles