Matkasari jõuab Kanepi kihelkonda

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uma Pido kevadise matkahooaja avas Karula kihelkonna matk, millest võttis osa pea poolteistsada matkalist.
Uma Pido kevadise matkahooaja avas Karula kihelkonna matk, millest võttis osa pea poolteistsada matkalist. Foto: Külli Leola

Tänavu 2. juunil aset leidva laulupeo Uma Pido matkasari «Määne om seo maa? Kaemi` perrä!» on viinud juba sadu matkalisi Räpina, Urvaste, Karula, Põlva kihelkonda ning Võromaa-Setomaa piirialale. Sarja kuues matk toimub 31. märtsil Kanepi kihelkonnas, andis teada Uma Pido projektijuht Merike Tigas

Matk Kanepi kihelkonnas kulgeb mööda imekaunist maastikku kuue järve ümber. Liigutakse Varetepalu metsa ja sealt üle «Vihakanali» Kõverjärve äärde.

Järve järsemal idakaldal on säilinud ribana tükike põlist, umbes paarisaja aastast männimetsa, segamini üksikute kuuskedega. Põhjakaldal on supluskoht ja ühenduskraav Mutsina järvega, kus leidub ka muistseid kalmeid.

Sealt viib tee edasi Linajärve äärde, kust liigutakse edasi üle Pühajõe ja ümber Kooraste järve Uiakatsi järve äärde, mis vee läbipaistvuselt Eesti kolmas järv.

Põigatakse mööda Atsike järvest ning tee viibki mööda lehisealleed alguskohta tagasi, kus korraldajad pakuvad teed.

Matka algus on laupäeval, 31. märtsil Kooraste Suurjärve puhkekohas kell 11. Raja pikkus on umbes 8 km ning matk kestab orienteeruvalt 3 tundi.

Matkakorraldaja on Urmas Kivirand.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles