Ka valgalased asusid sünnitusosakonna kaitsele (1)

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juba üle tuhande liikme kogunud Facebooki-lehe «Valga sünnitusosakonna kaitseks» loonud Anastasya Kikkase sõnul on peamine mure, et Võru ja Tartu, kuhu kohalikud sünnitajad Valga asemel suunataks, on Valgast liiga kaugel.
Juba üle tuhande liikme kogunud Facebooki-lehe «Valga sünnitusosakonna kaitseks» loonud Anastasya Kikkase sõnul on peamine mure, et Võru ja Tartu, kuhu kohalikud sünnitajad Valga asemel suunataks, on Valgast liiga kaugel. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Valgalanna Anastasya Kikkas alustas haigekassa plaani peale Valga haigla sünnitusosakond sulgeda allkirjade kogumist. Ta lõi osakonna kaitsmiseks Facebooki-grupi, kus juba üle 1000 liikme. Haigekassa juhatuse liige Valgale siiski lootust ei anna.

Kikkas, kes on Valga valla jurist vallasekretäri ülesannetes, on veendunud, et sünnitusosakond on Valgas vajalik. Ta lõi Facebooki-grupi «Valga sünnitusosakonna kaitseks» ning algatas internetis sama nimega petitsiooni, mis teisipäeval kella 15ks oli kogunud 613 allkirja. Ühtlasi liikusid teisipäeval Valgas ringi noored emad lapsekärudega, kes samuti allkirju kogusid. Oma toetust saab allkirjaga avaldada ka Siili keskuse Glitteri kingipoes, Fresh Buffe’s, A1M poe kassas ja Tiina loomemajas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles