Värska suusaorienteerujad panid Ameerikas hooajale kuldse punkti

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daisy Kudre suusaorienteerumise MK etapil Craftsburys.
Daisy Kudre suusaorienteerumise MK etapil Craftsburys. Foto: Värska OK Peko

Suusaorienteerumise hooaja viimasel maailmakarika etapil USAs saavutasid Värska ja Tartu suusaorienteerujad kolm kohta esikümnes ning samas toimunud veteranide MMilt toodi koju kolm kuldmedalit.

Craftsburys 6.-10. märtsini toimunud MK etapil olid kavas sprint, lühirada, tavarada ning sprinditeade. Eesti koondise peatreeneri Raul Kudre sõnul õnnestus meie sportlastel teha USAs hooaja parimad tulemused.

Daisy Kudre (Värska OK Peko) saavutas Eesti koondise parimana nii sprindis kui tavarajal 9. koha, millega oli hea kogu hooajale punkt panna. Hooaja seni parim koht oli Daisyl 10.

Head vormi näitas ka Mattis Jaama (Värska OK Peko), kelle parimaks tulemuseks oli 12. koht sprindis.

Suusaorienteeruja Mattis Jaama.
Suusaorienteeruja Mattis Jaama. Foto: Värska OK Peko

„Võistlusrajad olid nii tehniliselt kui ka füüsiliselt väljakutsuvad,“ rääkis Jaama „Esimestel päevadel olid olud eriti kiired ja veidi jäised, mis mulle hästi sobisid. Lühirajal koguni nii hästi, et olin poole raja peal liider. Raja teises osas suutsin aga teha kaks viga, mis lootused heale tulemusele kustutasid.“

Hooaja parimad MK võistluste tulemused saavutasid ka alles esimest aastat eliitklassis võistlevad Doris Kudre ja Kevin Hallop (mõlemad Värska OK Peko). Dorise parimaks tulemuseks oli 12. koht sprindis ning Kevinil 23. koht tavarajal. Rimmo Rõõm (OK Ilves) sõitis enda parima tulemuse tavarajal, finišeerides Kevini järel 24. kohal.

Sprinditeates saavutasid Eesti võistkonnad 10. ja 12. koha.

Kolm kuldmedalit veteranide MMilt

Veteranide maailmameistrivõistlustel jagati medaleid lühiraja ja tavaraja arvestuses. Naiste vanuseklassis 50 oli mõlemal distantsil ülekaalukalt võidukas Ingrit Kala, kes teenis Kanada ja Norra naiste ees kaks kuldmedalit.

Ingriti eesmärgiks oli eelmisel aastal saavutatud 4. koht üle sõita, mis ka õnnestus.

„Tõenäoliselt edestasin ma N50 vanuseklassi konkurente nii suusakiiruse kui ka kaardilugemise täpsuse poolest,“ rääkis ta. „Kuna lühiraja meister selgus kahe võistlusstardi aegade liitmise tulemusena, siis oli minu taktikaks esimesel päeval kindlalt ja veatult sõita ning konkurentide tase teada saada. Teisel päeval võis jäiseks muutunud radadel juba rahulikumalt suusavalitsemist kontrollida ja kasutada ringisõiduks suuremaid suusaradu.“

Raul Kudre, kes lühirajal tulemust kirja ei saanud, edestas tavarajal M45 vanuseklassis konkurente minutilise eduga ning võitis veteranide MMilt ühe kuldmedali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles