Fotod: Menuraamatute autor Kaupo Vipp andis Tõrvas loengu

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Rooma Klubi liige ja lektor Kaupo Vipp rääkis Tõrva pubis Juudas kasvule suunatud globaalmajanduse probleemidest.
Eesti Rooma Klubi liige ja lektor Kaupo Vipp rääkis Tõrva pubis Juudas kasvule suunatud globaalmajanduse probleemidest. Foto: Tiit Loim / Lõuna-Eesti Postimees

Möödunud laupäeval külastas Tõrva pubi Juudas publitsist, lektor ja kahe menuka raamatu autor Kaupo Vipp, kes rääkis globaalmajanduse probleemidest ning abinõudest selle vältimatu kokkuvarisemise kohalikuks üleelamiseks.

Vipp saabus Tõrva kaugelt Saaremaalt Sõrve sääre tipust.

Tema esinemise keskmeks oli biofüüsikaline majanduskäsitlus ja naftatipu idee. Lühidalt kokkuvõttes ei saa kasvule suunatud globaalmajandus tema käsitluse järgi piiratud ressursside tingimustes lõputult kasvada ja see viib varem või hiljem süsteemi kokkuvarisemiseni. Neil teemadel on Vipp esinenud ka Ööülikooli raadiosaatesarjas ning avaldanud artikleid ajakirjanduses.

Sestap kõneles raamatute "Globaalpohmelus" (2012) ja "Lokaalravitsus" (2017) autor meie võimalustest  olukorras, kus esimest korda inimajaloos tuleb meil seista silmitsi kahaneva energiasisendiga. Päevauudiste põhjal otsustades on globaalne kollaps juba alanud.

MTÜ Tõrva kontserdi korraldatud jutuõhtut toetasid Kultuurkapitali Valgamaa ekspertgrupp, Pubi Juudas ja MTÜ Tähetipp.

Foto: Tiit Loim / Lõuna-Eesti Postimees
Kaupo Vipp
Kaupo Vipp Foto: Tiit Loim / Lõuna-Eesti Postimees
Kaupo Vipi ettekanne Tõrva pubis Juudas.
Kaupo Vipi ettekanne Tõrva pubis Juudas. Foto: Tiit Loim / Lõuna-Eesti Postimees
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles