Setomaa rahvabänd pääses telesaates poolfinaali

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nedsaja Küla Bänd.
Nedsaja Küla Bänd. Foto: Tomi Saluveer/Lõuna-Eesti Postimees

Värska valla Nedsaja Küla Bänd seljatas eile telesaates «Rahvabänd 2018» oma konkurendi ja pääses aprillis toimuvasse laulusaate poolfinaali. Ka eelmisel hooajal võitis külabändide saate Värskast pärit bänd Sinu Naine.

Esimeses tantsuloo voorus sai Värska meestega konkureerinud Tartu tantsubänd Mohiito 67 punkti ja Setomaa Nedsaja Küla Bänd 92 punkti. Pärast teist lembelaulu vooru oli Mohiitol kokku 129 ja Nedsaja bändil 132 punkti. Ka kolmanda lemmikhiti vooru järel juhtis Nedsaja bänd kohtunikelt saadud 239 punktiga Mohiito ees, kes oli kogunud 193 punkti.

Lõpliku rahva telefonihääletuse tulemusel kuulutasid saatejuhid Sünne Valtri ja Kalle Sepp muusikalises lahingu üldvõitjaks Nedsaja Küla Bändi. Kohtunikeks olid reedel toimunud saates laulja Liis Lemsalu ja laulukirjutaja Imre Sooäär.

Nedsaja bändi kutsus viis aastat tagasi külapeo tarbeks kokku kümne aasta tagasi Tartust tulnud ja karmoškat mängiv Toomas Valk (34), koos temaga on laval seto juurtega Paul Hunt (27) akustilisel kitarril ja Kanadast Eestisse elama tulnud Sulev Andreller (35) basskitarril.

Peale külapidudele, pulmade ja sünnipäevade esines Värska bänd mullu festivalil Tallinn Music Week ja võitis aasta varem Pärimusmuusika Aida korraldatud kapellide duelli. Paari nädala eest pälvis Nedsaja bänd koos Mercaga võrukeelsete kaverite konkursil „Kavõrikontsõrt“ rahva lemmiku tiitli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles