Mitu sõidukit jäi taas antiradariga vahele

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Antiradar. Foto on illustratiivne.
Antiradar. Foto on illustratiivne. Foto: Küllike Rooväli / Postimees

28. märtsil kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis Daf veokit, kust avastasid autorongi armatuurlauale kinnitatud kiirusmõõteseadme, mille omamine ja kasutamine on Eestis keelatud. Mõned tunnid hiljem kontrollisid piirivalvurid samas piiripunktis Iveco veokit, kust avastati samuti antiradar.

28. märtsil kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis Daf veokit, kust avastasid autorongi armatuurlauale kinnitatud kiirusmõõteseadme, mille omamine ja kasutamine on Eestis keelatud. Autoroolis olnud Valgevene kodanikule koostati väärteoprotokoll, seade eemaldati sõidukist ning mehel lubati sõitu jätkata.

Mõned tunnid hiljem kontrollisid piirivalvurid samas piiripunktis Iveco veokit, kust avastati samuti antiradar. Raskeveoki roolis olnud Venemaa Föderatsiooni kodanikule koostati väärteoprotokoll, seade võeti ära ning mehel lubati seejärel edasi sõita.

Sama päeva õhtul avastasid piirivalvurid Luhamaal ka ühest Vene numbrimärgiga sõiduautost keelatud kiirusmõõteseadme, mis masinast ära korjati. Sellelegi Venemaa kodanikule koostati väärteoprotokoll, misjärel lubati tal riiki siseneda.

Samal päeval kella 16 paiku tõkestati Koidula maanteepiiripunktis riiki sisenemine 45-aastasel Venemaa Föderatsiooni kodanikul, kel puudusid vajalikud dokumendid põhjendamaks riigis viibimise asjaolusid. Piiril väljastati sisenemiskeeld ja isik saadeti tagasi Vene Föderatsiooni.

Sama päeva õhtul kella 18.40 ajal kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis riiki saabuvat Eesti numbrimärgiga sõiduautot Kia ning avastasid, et maasturil puudub korraline tehnoülevaatus. Piirivalvurid masinal visuaalsel kontrollimisel ohtlikke vigu ei tuvastanud, juhil lubati masinaga kodumaale naasta ning ta suunati otse lähimasse tehnoülevaatuspunkti.

Ööl vastu 29. märtsi kontrollis Varnja autotoimkond Koosa külas liikuvat sõiduautot Volkswagen, mille juhil tuvastati alkoholi tarvitamise tunnused. 31-aastane mees kõrvaldati juhtimiselt ning tema suhtes alustati väärteomenetlus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles