Külmad ilmad suurendasid elektri tarbimist kümnendiku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektri tarbimine veebruaris suurenes.
Elektri tarbimine veebruaris suurenes. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Veebruaris kasvas Eestis elektri tarbimine külmade ilmade kaasmõjul kümne protsendi võrra, kuid elektri tootmine samal ajal hoopis kahanes.

Ilmateenistuse andmeil oli käesoleva aasta veebruari keskmine õhutemperatuur -6,9 kraadi, mis oli normist 2,4 kraadi madalam. Eriliselt külmaks kujunes kuu viimane kolmandik, mil keskmine õhutemperatuur oli -13,2 kraadi.

Elektri tootmine veebruaris kahanes – sisemaine tootmine oli kokku 940 gigavatt-tundi ehk viis protsenti vähem kui möödunud aasta samal kuul. Taastuvenergiast elektrienergia tootmine vähenes sealjuures 17 protsendi võrra 105 gigavatt-tunnini ja mittetaastuvatest allikatest neli protsenti 835 gigavatt-tunnini. Tootmine tuuleenergiast langes võrreldes möödunud aasta veebruariga 35 protsenti, kuid tootmine hüdroenergiast kasvas veerandi võrra.

Sisemaisest tarbimisest moodustas taastuvenergia veebruaris 11,5 protsenti. Kuu kokkuvõttes ületas tootmine tarbimist 112 gigavatt-tunni võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles