Viirushaigused näitavad taganemise märke

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sissepääs Lõuna-Eesti haiglasse.
Sissepääs Lõuna-Eesti haiglasse. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Eelmisel nädalal pöördus Eestis ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu arstide poole 5866 inimest, neist 40 protsenti olid lapsed.

Nii ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse kui ka grippi haigestunute arv langes nädalaga keskmiselt 11 protsendi võrra. Haigestumus langes kõikides vanusrühmades. Keskmine haigestumus 100 000 elaniku kohta oli 445,9. Eesti keskmisest suurem oli viirusnakkustesse haigestumus Ida-Virumaal, Lääne-, Tartu- ja Viljandimaal.

Eelmisest nädalast algas gripiviiruste osakaalu langus. Gripiviirused moodustasid 66 protsenti kõikidest ringluses olevatest viirustest. Muudest respiratoorseid viirusnakkusi põhjustavatest viirustest oli haigestumine seotud valdavalt RS-viirusega (23%), kuid domineerisid jätkuvalt gripiviirused. Laboratoorse kinnituse sai 442 gripiviirust, neist 187 olid A- ja 255 B-gripiviirused.

Hooajal on gripi tõttu haiglaravi vajanud 1225 patsienti, neist 73 protsenti olid tööealised või vanemad inimesed. Kõikidest haiglaravi vajanutest 206 on jõudnud haiglasse viimase kolme nädala jooksul.

Üheksa haigla andmetel on hooaja algusest vajanud gripi tõttu  intensiivravi 150 inimest, neist 129 olid üle 65 aasta vanused patsiendid. 

150st 141 patsienti kuulus riskirühmadesse. Andmed intensiivravile sattunute vaktsineerimise kohta kas puudusid või on kindlalt teada, et inimesed ei olnud vaktsineeritud.

Üheksa haigla andmetel on gripi tõttu surnud sel hooajal 56 inimest, neist 52 olid vanemaealised vanuses 65+.  Kõik kuulusid gripi suhtes riskirühma, keegi polnud vaktsineeritud. Põhiline riskifaktor on vanus ja südame-veresoonkonnahaigused. Teised enamlevinud kaasuvad haigused on olnud krooniline obstruktiivne kopsuhaigus, diabeet ja onkoloogilised haigused.

Hooajal on intensiivosakonda sattunud 17 inimest hooldekodudest, neist 8 suri.

Euroopa gripiseirevõrgustiku andmetel on hakanud haigestumus kõikides liikmesriikides vähenema või  on stabiliseerunud. Haigestumuse intensiivsust loetakse kõikides riikides sellest nädalast kas keskmiseks või madalaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles