Liina Kersna uurib Ossinovskilt laste sõltuvusravi korraldamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liina Kersna
Liina Kersna Foto: Arvo Meeks

Riigikogu liige Liina Kersna esitas töö- ja terviseminister Jevgeni Ossinovskile kirjaliku küsimuse, milles soovib teada saada, kuidas ministeerium kavatseb lahendada alaealiste sõltlaste ravimise probleemid.

Kersna sõnul viibis ta töövarjuna päeva Võru politseijaoskonnas, kus noorsoopolitseinikud kurtsid, et neil ei ole alla 16-aastaseid alkoholi-, tubaka- ja narkosõltlasi kuhugi ravile suunata.

„Samas näevad nad oma igapäevatöös, et lapsed vajaksid ravi, kuna nende vaatevälja satuvad ühed ja samad probleemides vaevlevad noored. Valdkondades, kus riik on tellinud läbi Tervise Arengu Instituudi sõltuvusravi täiskasvanutele, ei ole see teenus kättesaadav lastele. Hiljuti oli uudistes, et rohkem kui sada kuni 15-aastast last satub igal aastal ägeda alkoholimürgistusega haiglaravile,“ kirjutas Kersna.

Seetõttu soovib ta Ossinovskilt teada saada, kui palju on sotsiaalministeeriumi teadmisel Eestis sõltlastest alaealisi, milliste sõltuvuste käes nad vaevlevad ning kus ja millistel tingimustel saavad lapsed sõltuvusravi.

Samuti huvitab Kersnat, millised plaanid on sotsiaalministeeriumil, et tagada sõltuvusraviteenuse parem kättesaadavus ja kuidas tegeleb riik sõltlasteks muutunud alaealiste probleemide põhjustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles