Näitlejast sai Otepääl loomejuht

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää Kultuurikeskustes on nüüd tööl loomejuht - Merilin Kirbits.
Otepää Kultuurikeskustes on nüüd tööl loomejuht - Merilin Kirbits. Foto: Helen Rekkor

Otepää Kultuurikeskustes on 2. aprillist tööl loomejuht – Merilin Kirbits.

Tegu on põlise otepäälasega. Pärast Otepää gümnaasiumi lõpetamist suundus ta Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemiasse õppima näitleja erialale, mille lõpetas 2009. aastal. Kuna Kirbitsa suur hobi on aiandus, lõpetas ta hiljem aianduse ja floristika erialal ka Räpina aianduskooli.

Kirbitsat teab Eesti publik eeskätt teleseriaalidest. Ta on kaasa teinud näiteks sarjades «Kelgukoerad», «Saladused», «Riigimehed», «Siberi võmm» ja «Kättemaksukontor».

Praegu on tema mängukavas lavastus «Paljasjalgne Debora» Kuressaare Linnateatris, maskiteatri lavastus noortele «Persona» ning kaks lasteetendust. Lisaks sellele on Kirbits tegev improteatris Improteater Impeerium.

«Kultuurimaja peaks olema selline soe koht, kus inimene tahaks aega veeta ka siis, kui seal parasjagu midagi ei toimu,» ütles Kirbits. «Minule on oluline kogukonnatunnetus ja isetegemise soov ning seda on vaja toetada ning hoida.»

Loomejuhi põhilised tööülesanded on valdkonna koostöövõrgustike loomine ja arendamine, kultuuriruumi sündmuste kava koostamine. Ta planeerib, juhib ja lavastab kultuurisündmusi lähtuvalt kohalikust kultuuriruumist ja traditsioonidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles