Teenistuskoer Mash võttis üles piiririkkujate jälje

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mash sündmuskohal jälgi ajamas
Mash sündmuskohal jälgi ajamas Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Nädalavahetusel avastasid piirivalvurid Setomaa vallas Pattina järvel ebaseadusliku piiriületuse. Teenistuskoer Mash võttis sündmuskohalt üles jälje ning juhatas piirivalvurid piiri rikkunud inimeste majaõuele.

Pühapäeva, 1. aprilli öösel avastasid piiriäärsel alal patrullinud piirivalvurid ebaseadusliku piiriületuse Pattina järvel, mis on piiriveekogu Eesti ja Venemaa vahel.

«Asjaolusid lähemalt selgitama minnes tuvastati piiriäärsel alal lumel kahe inimese jalatsijäljed, mis viisid Eestist Venemaale ja tagasi. Teenistuskoer Mash võttis sündmuskohalt üles jälje ning juhatas piirivalvurid järve äärest pikki külateed mõnisada meetrit eemale ühe maja õuele.

Kohalikega suheldes selgus, et neil olid külalised, kes käisid piiriäärsel alal jalutamas ning sattusid jalutuskäigul eksitusest teisele poole ajutist kontrolljoont,» kirjeldas Saatse kordoni juht Arvi Suvi.

Arvestades, et tegu oli pahatahtmatu eksitusega ning juhtunut kahetseti, määrati 25aastasele mehele ja 28aastasele kontrolljoont ületanud naisele rikkumise eest 40eurone rahatrahv.

Kordonijuht tõdes, et aeg-ajalt tuleb ette juhtumeid, kus piiriäärsel alal liikuvad inimesed satuvad teadmatuse või vähese tähelepanelikkuse tõttu teise riigi territooriumile.

«Piirivalvurid püüavad igal juhul selliseid vahejuhtumeid ennetada. Suhtleme kohalikega ja külalistega, et nende teadlikkust tõsta, teeme piirialal patrullkäike ja vaatlusi ning sekkume, kui inimene satub kontrolljoonele liiga lähedale. Eksituste vältimiseks tasub kindlasti piiriäärsel alal liikudes enne selgeks teha, kuskohast kulgeb ajutine kontrolljoon ning tähelepanelikult jälgida ka hoiatussilte,» soovitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles