Liiklustalgute kaart ootab vihjeid kihutajate lemmiklõikude kohta

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Politsei- ja piirivalveamet ootab aadressile www.liiklustalgud infot paikadest, kus kiirust ületavad juhid põhjustavad liikluses ohte.

«Liiga suur kiirus on peamine põhjus, miks liiklusõnnetused lõppevad raskete vigastustega või surmaga. Sestap keskenduvad neljandad liiklustalgud taas kiirusele,» ütles PPA juhtivkorrakaitseametnik Sirle Loigo.

Liiklustalgute kaardirakendusse saab 8. aprillini märkida kohti, kus raske jalaga juhid seavad kaasliiklejaid ohtu. Talgud toimuvad 18. aprillil, kui politseinikud võtavad liiklusjärelevalve aluseks kaardile märgitud paigad.

Loigo ütles, et talgud on hea viis panna inimesed liiklusturvalisusele mõtlema ja kaasa aitama. «Eestis on palju inimesi, kes muretsevad liikluses toimuva pärast ning liiklustalgude kaudu saavad nad meile abikäe ulatada. Talgute eesmärk ei ole karistamine, vaid võimalikest ohtudest rääkimine. Talgute abil tuletame meelde, et liiklusturvalisus vajab igaühe panust,» sõnas politseinik.

Politseiametnik loodab, et need inimesed, kes tajuvad kihutavate sõidukite ohtu kodu ümbruses või igapäevasel teekonnal, ei ületa kiirust kellegi teise elukohas. «Kui soovitakse, et kodu naabruses oleksid teised viisakad, tuleb kõigepealt ise viisakas olla.»

Eelmisel aastal märkisid inimesed 1600 kohta, kus kiiruseületajad valmistavad muret. 2016. aastal anti teada 1200 paigast ning 2014. aastal laekus ligi 3000 ettepanekut, millest 800 puudutasid sõidukite kiirust.

18. aprillil toimuvad üleeuroopalised liiklustalgud on Euroopa liikluspolitseinikke võrgustiku TISPOL ühine ettevõtmine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles