Paar küla kipub Setomaa vallast lahkuma

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võõpsu ja Kahkva küla inimesed kogusid allkirju vallapiiride kohendamiseks nõnda, et viis endise Mikitamäe valla küla arvataks Setomaa vallast Räpina valla koosseisu.
Võõpsu ja Kahkva küla inimesed kogusid allkirju vallapiiride kohendamiseks nõnda, et viis endise Mikitamäe valla küla arvataks Setomaa vallast Räpina valla koosseisu. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Setomaa valla Mikitamäe-poolses otsas asuvad Võõpsu ja Kahkva küla elanikud soovisid kõigest paar kuud pärast Setomaa valla loomist omavalitsust vahetada ning ühineda Räpina vallaga. Volikogu ei taha aga külasid kuhugi lasta.

Veebruari viimasel päeval sai Setomaa vallavalitsus Võõpsu ja Kahkva külaelanike allkirjadega taotluse, milles inimesed palusid algatada vallapiiride muutmise. Seda niiviisi, et uus piir võimaldaks Võõpsu, Kahkva, Lüübnitsa, Audjassaare ja Usinitsa külal liituda Räpina vallaga. Alla olid kirjutanud 46 Võõpsu ja 13 Kahkva küla inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles