Tõrva lähedal jäeti hoolimatult maantee äärde karp kutsikatega

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühel leitud kutsikatest oli peas ravimata hammustushaav.
Ühel leitud kutsikatest oli peas ravimata hammustushaav. Foto: Valga kodutute loomade varjupaik

Eile kell 12.30 leidsid koolilapsed Tõrva lähedalt Valga-Tõrva maantee äärest pappkarbi kahe kutsikaga. Ühel kutsikatest oli peas ravimata hammustushaav.

Loomad olid jäetud Roobe bussipeatusesse. "Lapsed tulid koolist ja leidsid bussipeatusest pappkasti. Ja kaks kutsikat. Üks kutsikatest oli kastist välja pääsenud ja jooksis ringi, hea et auto alla ei jäänud. Teine kutsikatest oli veel kastis," kirjutas Valga kodutute loomade varjupaik oma Facebooki-lehel.

Varjupaiga töötajale avanes kohale jõudes öövastav pilt: nutvad kutsikad ja mures lapsed. Pappkastil seisis kiri: TASUTA! NAUDI ROHELIST.

"Hei, inimesed, miks te nii teete?! Üks kutsikatest oli nädala vanuse ravimata hammustushaavaga peas, kasti oli pandud lisaks kutsikatele kolm tomatit, suitsukana, sardelle, saiaviile ja sigaretikonisid. Loomad olid jäetud eluohtlikkusse olukorda suure liiklusega maantee äärde, lisaks veel isase kutsika mädanevad peahaavad," seisab varjupaiga kirjelduses.

Kutsikad viidi Valga varjupaika. Varjupaik palub teada anda, kelle kutsikatega on tegu.

Varjupaiga juhataja Helle Raja ütles, et vigastatud koera haav puhastati ja talle määrati antibiootikumiravi. "See on suure koera hammustusjälg. Õige peremees oleks midagi teinud sellega, ravi alustanud," ütles Raja.

Raja sõnul pole esialgu teateid, kes teo taga olla võib.

Esmaspäeval, 2. aprillil 12.30 leidsid koolilapsed Tõrva lähedalt Valga-Tõrva maantee äärest pappkarbi kutsikatega.
Esmaspäeval, 2. aprillil 12.30 leidsid koolilapsed Tõrva lähedalt Valga-Tõrva maantee äärest pappkarbi kutsikatega. Foto: Valga kodutute loomade varjupaik
Esmaspäeval, 2. aprillil 12.30 leidsid koolilapsed Tõrva lähedalt Valga-Tõrva maantee äärest Roobe bussipeatusest pappkarbi kutsikatega.
Esmaspäeval, 2. aprillil 12.30 leidsid koolilapsed Tõrva lähedalt Valga-Tõrva maantee äärest Roobe bussipeatusest pappkarbi kutsikatega. Foto: Valga kodutute loomade varjupaik
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles