Politsei uurib Otepää kiriku süütamiskatset

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää kirik
Otepää kirik Foto: Ülle Kübarsepp/Valgamaalane

Reede öösel vastu laupäeva üritati süüdata mitut Lõuna-Eesti kirikut.

20. mail kella 23.50 paiku teatas Urvaste kiriku kellamees, et Võrumaal Urvaste vallas on kiriku uks põlema süüdatud. Põleng suudeti kustutada kirikutöötajate oma jõududega. Tulekahju järel jäi ukse välispinnale põlemise jälgi.

21. mail kell 02.20 paiku teatati päästeteenistusele, et Kanepi alevikus põleb kiriku välisuks.

Selgus, et kiriku peauksele ja käärkambri uksele oli valatud süttivat vedelikku ning seejärel need põlema süüdatud.

Tuletõrjesüsteem andis läheduses elavale kirikutöötajale telefonile häire, kirikutöötaja  läks kiriku juurde ning kustutas tulekustutiga põlengu. Tulekahju järel jäi mõlemale uksele pindmine tahmajälg.

Lisaks avastas politsei, et Valgamaal Otepää linnas on Maarja kiriku peauks ja ukseesine üle valatud süttiva vedelikuga. Uksel siiski põlemisele viitavaid jälgi ei avastatud.

«Mina ise toimunu ajal kohapeal ei viibinud ega täpsemaid asjaolusid ei tea,» ütles Maarja kiriku õpetaja Marko Tiirmaa Valgamaalasele.

Eelnevalt olid politseinikud 21. mail kella 3.20 paiku kontrollinud sõiduautot, mida juhtis alkoholijoobes 32aastane mees. Kontrollimise käigus selgus, et meest on alust kahtlustada kirikuuste süütamises.

 "Kahtlustatavat ei ole varasemalt kriminaalkorras karistatud ning praegu on mees kahtlustatavana üle kuulatud -- ta tunnistas puhtsüdamlikult oma süü üles," ütles Lõuna Ringkonnaprokuratuuri prokuröri abi Külli Zimm.

Lõuna prefektuur alustas tema kinnitusel juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Kristina Kostina sõnul põhjendas mees oma tegusid alkoholijoobega. "Ta kinnitas, et ei andnud endale oma tegudest aru," ütles Kostina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles