Valgas koduõuelt kadunud tüdrukud tahtsid poodi minna

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna lõuna paiku sai politsei äreva teate, et Valgas on ootamatult koduõuelt kadunud kaks pisikest tüdrukut, üks neljane ja teine viiene.
Täna lõuna paiku sai politsei äreva teate, et Valgas on ootamatult koduõuelt kadunud kaks pisikest tüdrukut, üks neljane ja teine viiene. Foto: Lõuna prefektuur

Täna lõuna paiku sai politsei äreva teate, et Valgas on ootamatult koduõuelt kadunud kaks pisikest tüdrukut, üks neljane ja teine viiene.

Sündmuskoha poole suundunud patrullpolitseinikud Gaido ja Raili muretsesid ennekõike, et lähistele jääv Pedeli jõgi võis lapsi ahvatleda ning nõrgale jääle minnes on laste elu suures ohus. Mure laste pärast oli iseäranis suur, sest mõlemad politseinikud peavad samaaegselt ka lapsevanema ametit. "Nad teavad imehästi, kui suur on sellises olukorras vanemate murekoorem ning kui pikk võib tunduda iga mööduv minut, mil lapsi veel otsitakse," kirjutas Lõuna prefektuur oma Facebooki-lehel.

Teel sündmuskohale märkasid Raili ja Gaido äkki kaht pisikest tüdrukut, kelle reibas samm jutustas, et nad ei eksle niisama, vaid neil on kindel plaan kuhugi pärale jõuda. „Teadsime, et tüdrukutel on seljas punast värvi riided ja kui eemalt kaht pisikest punast täpikest lähenemas nägime, läks südame alt kohe soojaks. Ohkad kergendatult, et lastega on kõik hästi,“ kirjeldas Raili.

Politseinikud võtsid kohe tüdrukud oma hoole alla ning selgus, et lapsed olid otsustanud koduõuelt lahkuda selleks, et minna poodi.

„Koduõuel mänginud lapsi jälgiti ning räägiti, et kaugemale sealt minna ei tohi. Lapsed on aga uudishimulikud ning arvestama peab, et hetkeemotsiooni ajel võivad kokkulepped neil ununeda,“ rääkis patrullpolitseinik Raili.

Ta soovitas, et igal sarnasel juhul tuleks viivitamatult juhtunust politseile teada anda. „Püüdke säilitada rahu nii palju kui võimalik ning anda hädaabinumbril võimalikult palju teadaolevat infot. Kõne ajal saadetakse jooksvalt juba patrullid välja. Mida kiiremini kõne hädaabinumbril tehakse, seda suurem on võimalus leida lapsed lähipiirkonnast ning välistada, et nad võiks ohtu sattuda,“ ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles