Politsei hoiatab potte ja panne müüvate kelmide eest

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: MATI PÕLDRE/PÄRNU POSTIMEES/EMF

Viimastel päevadel on Võrumaal mitu inimest pöördunud politsei poole kahtlusega, et tõmmud kauplejad on neid petnud pottide ja pannide müügiga. Kahju ulatub sadadesse eurodesse.

Võru politsei piirkonnavanem Anti Paap hoiatas, et sellistelt kauplejatelt ei tasu midagi osta, sest praktika näitab, et pakutav kaup ei pruugi olla kvaliteetne.

Paap lisas, et kauplejate eesmärk on heausksetelt inimestelt suuremat summat raha välja petta. „Vältige kontakti pealetükkivate tänavakauplejatega, keelduge otsustavalt ning andke vahejuhtumist politseile teada,“ ütles ta.

Politsei on varemgi saanud erinevatel ajaperioodidel teateid kelmidest, kes püüavad heausksete inimeste käest erinevate petuskeemidega raha välja petta. Küll müüvad võltsitud saagisid, pakuvad olematut hästitasustatud töökohta välismaale, kauplevad suveniirrahaga, pakuvad väärtusetuid ehteid hinnaliste pähe ning kaubitsevad varastatud generaatoritega.

Kelmid püüavad ka sisse pääseda korteritesse, esinedes erinevate ametkondade spetsialistidena. Samas tühjendavad nad ka heausksete inimeste pangakaarte, esinevad nii libapolitseinike kui ka libainspektoritena, rääkis Paap.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles