LUGEJATE FOTOD: teede olukord Lõuna-Eestis pole kiita (2)

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piiri tänav Valgas. "Viis aastat lubavad asfalteerida, aga tolku pole, ootame veel 10 aastat," kirjutab Alina.
Piiri tänav Valgas. "Viis aastat lubavad asfalteerida, aga tolku pole, ootame veel 10 aastat," kirjutab Alina. Foto: Alina Jefimova

Lugejad on saatnud Lõuna-Eesti Postimehele mitmeid pilte ja kirjeldanud teeolusid, mis suuresti paistavad olevat üsna kehvad.
 

"Valgas on seoses sügisel pooleli jäänud Võru tänava ja maantee remondiga nii see teelõik kui ümbersõiduks kasutatud väiksemad tänavad seal kandis ikka VÄGA KEHVAS olukorras," kirjutab Gaida Helandi. "Lõuna tänav on ka juba aastaid nagu kuumaastik, tee all pinnas liigub. Saviaugu tänavasse ära samuti parem oma nina pista. Tõsiselt kahju seal kandis tööl käivatest või seal kandis elavatest inimestest, kes oma autosid päevast päeva seal lõhuvad."

Eve Lannajärv kirjeldab oma kodu läheduses olevate teede olukorda nii: "Kruusatee põlevkivituha betooni põhja peal - auku ja treppi sõidetud -, kruusa ei ole suurt enam isegi tee kõrvalt tee peale sahkamiseks ja pealeveo peale enam ei looda keegi... Bussijuhid juba eelmisel aastal arvasid, et keelduvad seda Tõrva vallas olevat (ühe turismiobjekti juurest mööda minevat) teed sõitmast."

Liisi Eelsaar kirjutab: "Igal hommikul palvetan, et saaks tööle/kooli/lasteaeda ja õhtul sama ring tagasi."

"Kodust välja sõita saan ainult suure õnne korral," kirjeldab teeolusid Tuuli Mekk. "Ühes suunas liikumine on täiesti läbimatu, see tähendab, kui soovin maad künda, siis võib katsetada kündi mudas. Teine suund on tänu valla kiirele abile enamvähem läbitav - hetkel. Hoian pöidlad pihus, et läheks õnneks ja saaksin tervelt suurele teele ja oma igapäeva toimetusi toimetama."

"Kui mees ise ei siluks ATVga, siis enam kodust välja ei saaks!" kirjeldab oma kodu lähedal olevaid teeolusid Geir Adamson.

Marie Laas kirjeldab samuti keerukaid teeolusid kodu lähedal: "Solli-Pitstepuu tee ka omadega pehmelt õeldes läbi. Kihutavad rekad on oma töö teinud - rööpad missugused. Isegi raskeveoki keelumärki pole see aasta pandud. Ühesõnaga Lapse vankrit pole mõtet välja ajadagi. Autogagi jeeeli-jeeli sõidab ära..."

"Kui autot suure tee äärde ei jäta, siis hommikul tööle ei saa. Asfaltteest koduni on 900 meetrit ja autot ilma traktorita kätte ei saanud. Sellist mudaurgast annab otsida," kirjutab Lea Albrecht.

"Valga linnas Kesva tänav koos harutänavaga. Kui Nurme tänava asfaldile jõuan, siis püksisääred on porised," annab teada Maire Simson. "Selline tunne nagu elaks maakolkas. Ammu on probleeme selle tänavaga. Aga tundub, et ei huvita kedagi."

Ingrid-Ines Allekõrs annab teada, et Võrumaal on Kurenurme teed auk augus kinni! "Ega teed enne paremaks ei lähe, kui maanteeamet hakkab autode remonte kinni maksma!"

Ute Wohlrabi teatel ei ole Kuigatsi külas teega 12 aastat midagi tehtud ja ta jäi kinni. "Läbi enam ei pääse. Ei tuletõrje, ei esmaabi. Mul 20 hobust, kui nende hein otsa saab, surevad nälga. Kurb," kirjutas ta.

Positiivse kommentaari oma koduümbruse teede olukorrast kirjutab aga Egon Ilisson: "Perfektne!", mainides, et see on öeldud ilma irooniata.

Millised on teeolud sinu kodukandis? Oodatud on nii info, pildid kui videod ajaleht@lounapostimees.ee aadressil kui meie Facebooki lehel.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles