Ekstreemse jooksuni on jäänud kaks nädalat

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tehvandi Mäejooks.
Tehvandi Mäejooks. Foto: Timo Arbeiter
Eesti Ekstreemjooksu karikasarja hooaja avab 21. aprillil Otepääl toimuv Tehvandi mäejooks.

Tehvandi spordikeskuses kolmandat korda toimuva jooksu eripära on, et finiš paikneb Tehvandi hüppemäe maandumisnõlva ülemises osas. Sinna jõudmiseks tuleb osalejatel ronida mööda maandumisnõlvale paigaldatud võrkusid. 

Võistluspäeva Tehvandil avab kell 12.00 alguse saav 2km pikkune noortejooks, millele järgneb kell 12.30 põhijooks (11km) ja kell 13.00 lühijooks (6km).

Noorte- ja põhijooksust saab osa võtta nii individuaalselt kui ka 3-liikmeliste võistkondadega, lühijooksust ainult individuaalselt.

Mäejooks on tänavuse Eesti Ekstreemjooksu karikasarja avavõistlus. Järgnevad 5. mail Saku ekstreemjooks, 1. juulil Tõrva ekstreemjooks, 11. augustil Tartu ekstreemjooks ja 26. augustil Viljandi ekstreemjooks.

Tõrvas ja Viljandis selguvad vastavalt ka takistustega maastikujooksu Eesti meistrid lühi- ja standardradadel. Saku võistlus on aga takistustega maastikujooksu Euroopa meistrivõistluste kvalifikatsioonivõistlus Eestis.

Tehvandi mäejooksu ja Eesti ekstreemjooksu karikasarja peakorraldajad on Eesti Multispordi Liit ja spordiklubi Meie Liigume. Sarja peatoetaja on Tartus tegutsev Medita Kliinik.

Eesti Ekstreemjooksu karikasarja üritusi toetavad Otepää vallavalitsus, kultuurkapital, hasartmängumaksu nõukogu ja eraettevõtjad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles