Festival annab vunki mano

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrumaa Arenduskeskuse nõukogu esimees Ülo Tulik.
Võrumaa Arenduskeskuse nõukogu esimees Ülo Tulik. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Võrumaa arenduskeskuse nõukogu kinnitas käesoleva aasta tegevuskava ning algatas Võru maakonna arengustrateegia 2035+ koostamine.

2018. aastal on fookuses Võru maakonna arengustrateegia 2035+ ning maakonna heaoluprofiili koostamine, Võrumaa arendusfestivali «Vunki Mano!» ja Võrumaa meenekonkursi läbiviimine.

Arengustrateegiat uuendatakse koostöös kohalike onavalitsuste, avaliku sektori, ettevõtjate, vabaühenduste ja kogukondade esindajatega. Selle põhjal kavandatakse omavalitsusüksuste ülese mõjuga investeeringuid. Samuti võetakse see aluseks investeeringutoetuse taotlemisel ning ühiste ülesannete täitmisel. Strateegia peab olema valmis 2019. aasta 15. jaanuariks.

Päris uue tegevusena on sel aastal kavas Võrumaa arendusfestival «Vunki Mano!». 5.–7. oktoobrini Vastseliinas toimuv festival toob kokku inimesi kogukondadest, ettevõtjaid ja omavalitsuse esindajaid, et tekitada keskkond, kus 48 tunni jooksul otsitakse lahendusi Võrumaa inimesi puudutavatele probleemidele. 

Selline intensiivne arengukiirendi meetod ehk häkatlon on üle võetud tehnoloogia sektorist ja seda kasutatakse viimasel ajal üha enam ka teiste valdkondade arengu hoogustamiseks. 

Võrumaa meenekonkursi käigus laiendatakse maakonnas pakutavate meenete valikut, mis iseloomustavad uut Võru maakonda, Vana-Võromaa ja Setomaa looduslikku ja kultuurilist eripära.

«Võru maakonna tulevik peitub tema elanikes ja külalistes, kes siin elavad ja siia soovivad tulla. Oluline on, et siin olijaid on rohkem kui lahkujaid. Seepärast on ka arenduskeskuses kokku lepitud tegevused, mis toovad otseselt mõõdetavat kasu maakonnale ehk aitavad peatada viimaste aastate vaikset hääbumist,» sõnas Võrumaa Arenduskeskuse nõukogu esimees Ülo Tulik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles