Kiri: Poliitikute valed otsused viivad riigi hukatusse

, pensionär Valgast
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kogunemine Valga haigla sünnitusosakonna kaitseks
Kogunemine Valga haigla sünnitusosakonna kaitseks Foto: Jaan Rapp / Lõuna-Eesti Postimees

Viimasel ajal on ebameeldivalt suutnud üllatada Valga- ja Põlvamaad tabanud ääremaavaenulik meditsiinipoliitika. Siin on midagi sarnast rongaema käitumisega. Kujundlikult võib öelda, et meid kõiki on sünnitanud üks ema – Eestimaa. Ja kõik meie inimesed väärivad ühesugust emaarmastust.

Sünnipaigast põgeneva elanikkonna hulk maapiirkondades aina suureneb. Milliseks küll peaks veel olukord muutuma, et Eesti poliitikud tuleks appi ja päästaks ääremaa agooniast? Pole tarvis küsida nõu mõnelt heaoluriigilt, näiteks Rootsilt. Igal riigil peaks olema oma majanduspoliitika vastavalt arengutasemele. Alustada tuleks ehk muudatustest lausa naeruväärseks muutunud poliitilises teatris ning ülemakstud Riigikogus.

Raha meie riigil on ning Valga ja Põlva sünnitusosakondade päästmiseks leiaks ju rahastusallikaid küll. Tuleb tunnistada, et meil on väikeriigi kohta palju suuri, tihtipeale ülepaisutatud ja üksteist dubleerivaid ametkondi, mille kokkutõmbamisega vabaneks raha haiglate toetamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles