Talispordimuuseum võib kolida Tartusse

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepääl asuvas talispordimuuseumis, mille pidulik avamine oli 2011. aasta talvel, on talletatud talispordiajalugu oma kõige ehedamal kujul.
Otepääl asuvas talispordimuuseumis, mille pidulik avamine oli 2011. aasta talvel, on talletatud talispordiajalugu oma kõige ehedamal kujul. Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Otepää kogukond on mures: talispordimuuseum võidakse talvepealinnas kinni panna ning see võib leida uue koha Tartus. Muuseumijuhi sõnul on esmane suund jätkata talispordi eksponeerimisega Otepääl, kuid millises vormis, on veel otsustamisel.

«Otepää valla kogukonnad, vallavalitsus ja vallavolikogu pöörduvad teie poole murega,» kirjutas vallavanem Kaido Tamberg hiljuti kultuuriminister Indrek Saarele. «Oleme saanud kolmandatelt osapooltelt teavet SA Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseumi filiaali Otepää talispordimuuseumi sulgemise kohta. On kahetsusväärne, et sellest ei ole peetud vajalikuks valda eelnevalt isegi teavitada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles