Lõuna-Eestist osaleb Maamessil 24 ettevõtet

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maamess 2016
Maamess 2016 Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tartu Näituste messikeskuses leiab järgmisel nädalal aset Baltimaade suurim maaelusündmus Maamess, mis toob rohkem kui kuuele hektarile kokku 470 eksponenti. Lõuna-Eestist osaleb messil 24 ettevõtet.

Maamess koondab traditsiooniliselt põllumajanduse, metsanduse, aianduse ja toidutööstuse valdkonna ettevõtteid, kellele on see üks regiooni tähtsamaid sündmusi uute toodete ja teenuste tutvustamiseks. Maamessi projektijuhi Margus Kikkuli sõnul on eelistatud eelkõige kohalikud ettevõtted ja organisatsioonid.

«Hea meel on taas kord nentida, et messil on esindatud kõik maakonnad,» rääkis korraldaja. Valgamaalt osaleb Maamessil kaheksa ettevõtet, Põlvamaalt viis ning Võrumaalt 11.

Kuigi formaadilt on tegemist ennekõike erialainimeste sündmusega, on oodatud ka kõik pered. Programm on üles ehitatud selliselt, et tegevusi jagub igasse päeva. Osa saab võtta praktilistest seminaridest, vaadata näitusi, kaasa lüüa mitmesugustes võistlustes ning koos lastega jälgida Lottemaa etendusi.

Messil asub ka suur loomade ala, kus saab näha lihaveiseid, kitsi, lambaid, alpakasid ja teisi loomi. Need, kes tulevad Maamessile otsima istikuid või sooviga talutooteid osta, ei pea ka tänavu tühjade kätega lahkuma.

Maamess avatakse külastajatele neljapäeval, 19. aprillil kell 10, mess kestab 21. aprillini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles