Itinaine külalistunnis: infotehnoloogiat ei õpi vaid patsiga poisid

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oma teekonnast info- ja kommunikatsioonitehnoloogia valdkonda rääkis Valga gümnaasium kooli vilistlane Ave Blum (paremal). Modereeris Pille Riin Kuningas (vasakul).
Oma teekonnast info- ja kommunikatsioonitehnoloogia valdkonda rääkis Valga gümnaasium kooli vilistlane Ave Blum (paremal). Modereeris Pille Riin Kuningas (vasakul). Foto: Egle Loor

Sel nädalal toimuvad neljas Lõuna-Eesti koolis külalistunnid "IKT on kõikjal". Projekti veab majandus- ja kommunikatsiooniministeerium ning selle eesmärk on tutvustada gümnasistidele info- ja kommunikatsioonitehnoloogia erialasid ning töövõimalusi.

Valga gümnaasiumis jagas täna 17 kümnenda klassi õpilasega oma teekonda info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonda ja töökogemuse lugu Ave Blum Playtechist, kes on ka sama kooli vilistlane. Lisaks purustas ta mõningaid müüte, nagu "IKT-d õpivad vaid patsiga poisid" ning "IKT erialade õppimiseks peab olema reaalainetes eriti tugev".

Blumi sõnul ei pea kindlasti kõik minema õppima IKT-d, vaja on ka kunstnikke ja kirjanikke, arste ja teisi ametimehi. “Siiski tasub silmas pidada, et pea iga erialaga käib IKT kaasas, olgu selleks näiteks meditsiin või hoopis maalikunst. IKT eriala valides tasub teada, et see on valdkond, kus peab pidevalt end arendama ja edasi õppima. Kui valdkond pakub pinget, pole ka tööpuudust karta,” julgustas külalisesineja noori.

Külalistunnid toimusid eile Räpina ühisgümnaasiumis ja Võnnu keskkoolis ning täna Antsla gümnaasiumis ja Valga gümnaasiumis.

Külalistunnid “IKT on kõikjal” on osa majandus-ja kommunikatsiooniministeeriumi eestvedamisel toimuvast teavituskampaaniast, mille eesmärk on innustada noori rohkem õppima IKT erialasid. Kokku toimub sel ja järgmisel aastal kokku 50 külalistundi üle Eesti. Loe rohkem projekti kohta startit.ee.

Valga gümnaasiumis jagas täna 17 kümnenda klassi õpilasega oma teekonda info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonda ja töökogemuse lugu Ave Blum Playtechist, kes on ka sama kooli vilistlane.
Valga gümnaasiumis jagas täna 17 kümnenda klassi õpilasega oma teekonda info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonda ja töökogemuse lugu Ave Blum Playtechist, kes on ka sama kooli vilistlane. Foto: Egle Loor
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles