Rõuge vallas põles neljal hektaril kulu

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kulupõleng. Foto on illustreeriv
Kulupõleng. Foto on illustreeriv Foto: Arhiiv / Valgamaalane

Eile käisid Lõuna päästekeskuse päästjad kustutamas kaheksat kulupõlengut. Suurim tulekahju, mis ulatus neljale hektarile, süttis Võrumaal Rõuge vallas Tsilgutaja külas.

Selle põhjuseks oli tõenäoliselt metsas jalutaja hooletult visatud suitsukoni või kustutamata tikk. Sarnastel põhjustel süttis ka enamus ülejäänud kulupõlengutest. Kahel korral põhjustasid kulupõlengud hooletud lõkkepõletajad.

Päästeamet tuletab meelde, et vähegi tugevama tuulega lõket teha ei tohi. Alla ühemeetrise läbimõõduga lõkke tegemisel peab lõkkekoht paiknema hoonetest või puuriitadest vähemalt 8 meetri kaugusel. Üle ühemeetrise läbimõõduga tule tegemisel peab lõkke tegemise koht paiknema hoonetest või põlevmaterjali hoiukohtadest aga vähemalt 15 meetri kaugusel.

Lõke tuleb piirata mittesüttiva pinnasega, hoida käepärast esmased kustutusvahendid – kustuti, voolik või ämber veega. Lõket tuleb valvata, sest ainult nii saab tagada, et tuli loodusesse või hoonetele ei levi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles