Rõuge vallas algab Tsiiruli-Missokülä teelõigu rekonstrueerimine

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tsiiruli-Missokülä teelõik, kus remonditööd algavad.
Tsiiruli-Missokülä teelõik, kus remonditööd algavad. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Esmaspäeval, 16. aprillil alustatakse Riia-Pihkva maantee Tsiiruli-Missokülä lõigu ehitustöödega. Rekonstrueeritakse Murati ja Missoküla vaheline 11,6 km lõik, mis on oluline ühendustee Pihkva ja Riia vahel.

Rekonstrueerimise käigus eemaldatakse külgnähtavuse parandamiseks võsa, remonditakse tee muldkeha, kaevatakse ja puhastatakse kraavid, remonditakse vanad ja ehitatakse uued truubid.

Uueks teekatteks on kaheksa meetri laiune kahekihiline asfaltbetoonkate kompleksstabiliseeritud alusel ning tee muldkeha laius on kümme meetrit. Kogu lõigu ulatuses muudetakse olemasolevad ristmikud ohutumaks ja paigaldatakse uued liikluskorraldusvahendid, teatas maanteeamet.

Töid teostatakse kahes etapis:

I etapp lõigul Kuura jõe sillast kuni Missoküläni (va Misso alevik)

    16.04 alustatakse ettevalmistustööde ja asfaltkatte freesimisega. Freesimine planeeritakse teostada ühe nädala jooksul. Kasutatakse ajutisi valgusfoore ning liiklejatel tuleb arvestada, et freesimistöid teostatakse ka öösel.

    01.05.–07.2018 ehitatakse katte aluseid ja tehakse asfalteerimistöid, ehitusel kasutatakse ajutisi valgusfoore.

II etapp lõigul Eesti–Läti piirist kuni Kuura jõe sillani

    11.06 alustatakse ettevalmistustööde ja asfaltkatte freesimisega. Freesimine planeeritakse teostada kahe nädala jooksul, kasutatakse ajutisi valgusfoore. Liiklejatel palume arvestada, et freesimistöid teostatakse ka öösel.

    30.07.–09.2018 ehitatakse katte aluseid ja tehakse asfalteerimistöid, ehitusel kasutatakse ajutisi valgusfoore.

Töid teostab Nordecon AS, omanikujärelevalvet Taalri Varahaldus AS. Tööde lepinguline maksumus on 5 miljonit eurot. Objekt valmib selle aasta sügisel.

Ehitusperioodil on kiirus ja sõiduruum piiratud. Palume liiklejatel juhinduda ajutitest liiklusmärkidest. Kohalikele elanikele on kinnistutele ligipääs tagatud ning ajutistest sulgemistest teavitatakse iga kinnistuomanikku. Suurematest liikluskorralduse muudatustest saab infot www.tarktee.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles