Eesti-Läti jooks tuleb kolmandat korda

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti-Läti jooksu start 2016. aastal.
Eesti-Läti jooksu start 2016. aastal. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Laupäeval, 21. aprillil võisteldakse Valga ja Valka tänavatel kolmandal Eesti-Läti jooksul. Omapäraseks teeb jooksu kahes riigis kulgev marsruut.

Võistluse põhidistantside stardid antakse kell 13 Valga keskstaadionil ja samas on ka finiš. Jooksuring on viiekilomeetrine ning võistelda saab nii viie- kui 10kilomeetrisel distantsil. Pikemal distantsil osalejad läbivad raja kaks korda. Võistlusele on oodatud ka kepikõndijad.

Kahe linna tänavatel kulgevat marsruuti on eelmise aastaga võrreldes muudetud. „Me ei saa läbi kesklinna minna, seal on käimas tee-ehitused," põhjendas otsust Valga Spordi juhataja Meelis Kattai.

Enne põhijookse antakse kell 11 start lastejooksudele, kus osalevad ka maskotid. Läbida tuleb vastavalt vanusele 100-, 200-, 400- või 800meetrine distants Valga keskstaadionil.

10 kilomeetri distantsi meeste ja naiste absoluutarvestuse esimese koha võitjad saavad auhinnaks 200 eurot, teine koht 150 eurot ning kolmas koht 100 eurot.

Varasemalt Loskutov Cup'i nime kandnud jooksule saab registreeruda Valga Spordi kodulehel või kohapeal võistluspäeval lastejooksudele kell 9.30--10.30 ja põhijooksudele 11.00--12.30.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles