Põlva Serviti saagiks jäid hõbemedalid

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlva Serviti – 2017/18 Balti liiga hõbedameeskond
Põlva Serviti – 2017/18 Balti liiga hõbedameeskond Foto: Helin Potter

Soome meisterklubi Riihimäe Cocks kaitses edukalt käsipalli Balti liiga meistritiitlit, alistades pühapäevases finaalis Põlva Serviti 26 : 23. Eesti meister juhtis teisel poolajal parimal juhul nelja väravaga, kuid kolmandat korda järjest Balti liiga võitnud Cocks kallutas mängu enda kasuks viimasel kümnel minutil.

Algus oli finaalmängule tüüpiliselt närviline ja väravatevaenegi. Viimast põhjustas siiski ka mõlema meeskonna hea kaitsetöö ja eriti Eston Varusk. Serviti väravavavaht tegi ainuüksi esimese tosina minuti jooksul viis suurepärast tõrjet, muuhulgas peatas ta Teemu Tammineni karistusviske.

Kohtumise avavärava viskas Cocksi Davor Basaric alles siis, kui oli mängitud 3.41. Põlvalastel läks veel kolm minutit aega kuni Anatoli Tšezlov täpne oli. Peagi oli aga tablool viik 2 : 2 ja Tšezlovi viskest mindi 13. minutil 4 : 3 juhtimagi. Pikemat sorti mõõn ja head tõrjed tiitlikaitsja venelasest puurivahilt Vitali Šitskolt aitasid Cocksi juhtima 8 : 5.

Serviti peatreener Kalmer Musting võttis aja maha ning mida iganes ühe minuti jooksul rääkida jõuab, see toimis – kodupubliku marulisel toel tehti 3 : 0 vahespurt ja jõuti 8 : 8 viigini. Kahe Hendrik Varuli tabamuse vahele mahtus ka täpne üle kogu platsi lennanud vise Varuskilt, mis Soome meeskonna tühja väravasse maandus.

Avapoolaeg lõppes Serviti eduseisul 11 : 10, kuid vahe võinuks suuremgi olla. Nimelt suutsid eestlased neljast karistusviskest realiseerida vaid ühe. Henri Sillaste tabas korra latti ja teisel puhul tegi supertõrje Šitsko. Martin Grištsuk aga suutis ühe palli väravast mööda saata.

Teise pooltunni avas päev varem poolfinaalis Minski SKA võrku 13 palli saatnud Nico Rönnberg täpse karistusviskega, kuid kohe vastas Carl-Eric Uibo kahe järjestikuse tabamusega. Heas viskehoos oli ka Tšezlov ja 37. minutil tegi Grištsuk seisuks 16 : 13. Kaheksa minutit hiljem sai Serviti kohtumise suurima edu kui Kristjan Muuga värava järel juhiti juba 21 : 17.

Viimasel veerandtunnil haaras juhtohjad aga Cocks. Veel 11 minutit enne lõppu viis Varul küll põlvalased 22 : 19 ette ja Varusk peatas Viktor Zaitsevi viske, kuid siis tabas Tamminen kolm korda järjest ja tablool oli viik. Grištsuki 23 : 22 tabamus jäi Serviti viimaseks, sest Cocksi viimase kümne minuti lõpuspurt 6 : 1 tipnes 26 : 23 võiduga.

Uibo ja Tšezlov tabasid Serviti kasuks viis, Varul neli ja Grištsuk kolm korda, võitjatele tõid Rönnberg kuus ja Tamminen viis väravat. «Eks see võit läks meie jõuvarude nahka,» tunnistas Musting. «Kasutasime ära mõtlemisajad, proovisime vahetustega – mõni õnnestus, aga mitte kõik.»

Musting lisas, et Cocks võitis teenitult. «Nad mängisid lõpus kindlamalt ja tegid julgemaid lahendusi rünnakul. Meie rünnak ei toiminud nii, kuis pidanuks. Viimased kümme minutit tulid ikka väga vaevaliselt. Kahju, et päris lõpuni intriigi ei jätkunud.»

Nagu tänavusel Balti liiga finaalturniiril põnevust veel vähe oli, siis pühapäevases pronksimängus läks võitja selgitamiseks vaja koguni kaht lisaaega. Minski SKA alistas lõpuks Zaporožje ZTR-i 40 : 37. Gleb Garbuz viskas võitjate parimana 11 väravat, kaotajatest jäi Oleksii Gantševi arvele üheksa tabamust.

Balti liiga finaalturniiri kasulikuimaks mängijaks pärjati järgmisel hooajal Meistrite liiga tiimi Bresti HC Meškoviga liituv Cocksi valgevenelasest tagamängija Aleksandr Batško. Kogu turniiri parima snaipri tiitli sai Riia Celtnieksi pallur Arturs Lazdinš, kes viskas 95 väravat. Serviti parimana jagas Henri Sillaste väravaküttide tabelis 82 tabamusega 3.–4. kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles