Insenerid ahvatlevad õpilasi leiutama

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AS Põlva Vesi juhataja Kristo Kivisaar tahab algatada Põlva algklasside õpilastele leiutiste joonistusvõistluse. Ta loodab, et see aitab mõnelgi noorel elus sihte seades langetada valikut reaalainete kasuks.
AS Põlva Vesi juhataja Kristo Kivisaar tahab algatada Põlva algklasside õpilastele leiutiste joonistusvõistluse. Ta loodab, et see aitab mõnelgi noorel elus sihte seades langetada valikut reaalainete kasuks. Foto: Tomi Saluveer / Lõuna-Eesti Postimees

Põlva veefirma juht Kristo Kivisaar plaanib sügisest algatada algklassilastele leiutiste teemalise joonistusvõistluse. Põlvas tegutsev inseneride piirkondlik ühendus lõi ka noortekogu, et tutvustada leiutaja elukutset.

Leiutajateküla Lotte, telesaade «Rakett 69» ja ideekonkurss Ajujaht näitavad Kivisaare sõnul juba praegu noortele inseneritöö huvitavamat poolt. Samuti tegutsevad mitmes koolis robootikaringid. «Noored ise leiutavad ja ehitavad ning näevad hiljem, et need asjad hakkavad päris elus ka tööle,» rääkis ASi Põlva Vesi juht. «See kõik hõlmab endas ühist nimetajat: inseneriteadus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles