GALERII: Naerusuised abituriendid istusid eksamipinki

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tõrva gümnaasiumis asus täna hommikul kribanal-krabinal eesti keele riigieksamit kirjutama 22 naerusuist abiturienti. Klassikollektiivi muudab ainulaadseks 12 aasta vältel täpselt samaks jäänud koosseis. Ühiselt alustati ja täpselt samade klassikaaslastega ka lõpetatakse tosin aastat kestnud koolitee.

Kohapeal valitses ootusärev õhkkond, kus eesti keele ja kirjanduse õpetaja Riina Anderson andis viimaseid näpunäiteid. «Nutmised nutate ukse taga ära ja eksamiruumis keegi nutma ei hakka. Terminal kirjutatakse ühe a-ga,» kostsid kelmikad nõuanded. Noored kihistasid väikese naeru ning jäid piduliku alguse ootele.

Punkt kell 10 teavitas Vikerraadio eksami algusest ning oma soovitused pani teele haridus- ja teadusminister Mailis Reps. Oma kõnes toonitas ta, et seekordsed lõpetajad saavad kirjutada riigi sajanda sünnipäeva aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles