Politsei asub elanike viidatud kohtades liiklust jälgima

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinik mõõdab kiirust.
Politseinik mõõdab kiirust. Foto: Elmo Riig / Sakala

Politsei alustab kolmapäeval terve ööpäeva kestvate liiklustalgutega, võttes jälgimise alla need enam kui 1600 kohta, mille elanikud politsei kaardirakendusel ära märkisid.

„Sarnaselt eelmistele aastatele märgiti kõige rohkem kohti Tallinnas ja Harjumaal, kuid politseinikud on väljas kõikjal üle Eesti. Kõik märgitud paigad on ühtemoodi olulised, sest vastupidisel korral poleks neist teada antud,“ ütles politsei- ja piirivalveameti (PPA) juhtivkorrakaitseametnik Sirle Loigo.

Talgupäeval on inimeste soovitud paikades liiklust rahustamas paarsada politseinikku. Enam kui pooled paikadest märgiti pealinna ja selle ümbrusesse. Tartumaal märgiti 300, ülejäänud Lõuna-Eestis aga umbes 150 probleemset paika. Lääne-Eestisse sisestati umbes 250 paika, Lääne- ja Ida-Virumaal anti teada sajast kohast.

Probleemsete kohtadena märkisid inimesed liiklustalgute kaardile nii asulasiseseid kui ka -väliseid paiku, jalakäijaterohkeid bussipeatusi ja õuealasid ning maanteelõike, kus piirkiirusest kinni ei peeta.

Liiklustalgud on Euroopa liikluspolitseinikke ühendava võrgustiku TISPOL-i kiiruseületajatele keskenduva nädala üks osa ning talgud toimuvad kogu Euroopas.

Piirkiirusest kinni pidamisele keskendub ka 16. aprillil alanud ning pea kuu kestev maanteeameti kampaania „Aga mina olen kiirusjälgija“.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles