Lõiv tegi Hispaanias hea võistluse

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võistlus kestis kolm päeva. Kolme etapi kokkuvõttes saavutas Lõiv naiste eliitklassis 5. koha.
Võistlus kestis kolm päeva. Kolme etapi kokkuvõttes saavutas Lõiv naiste eliitklassis 5. koha. Foto: Erakogu

Hispaanias mitmepäevasõidu Volcat GP Diputacio De Barcelona (UCI 2. kat) stardis oli ka kaks eestlast. Neist üks oli Valgamaalt pärit Eesti maastikujalgratta koondisse kuuluv Janika Lõiv.

Võistlus kestis kolm päeva. Kolme etapi kokkuvõttes saavutas Lõiv naiste eliitklassis 5. koha.

Avaetapil tuli võistelda 63 kilomeetri distantsil, kus kogunes 1600 tõusumeetrit. Selle järel tõusis liidriks Kataržina Sosna. Teisena finišeerus Naima Madlen ja kolmandana Claudia Galicia.

«Sõit algas harjumatult kiire stardiga. Seetõttu oli raske sisse elada. Eksisin paar korda rajalt ja tegin ka vigu. Pidin leppima üheksanda kohaga,» rääkis Lõiv.

Teine etapp oli kõige raskem

Tuuri kõige raskemal ja mägisemal etapil läbiti 75 kilomeetri jooksul 1900 tõusumeetrit. Sellegi sõidu võitis naiste eliitklassis Sosna. Teisena lõpetas taas Madlen ja kolmandana Galicia. Lõiv jõudis finišisse kuuendana.

«Üritasin esimese etapi vigu vältida, rajalt mitte eksida ega kukkuda ning see õnnestus hästi,» ütles Lõiv. «Rajad nõudsid palju tehnilisi oskusi, mis mulle väga meeldib. Lisaks tegi võistluse oluliselt raskemaks väga tugev tuul.»

Kolmandal päeval tuli läbida 39 kilomeetrit 900 tõusumeetriga. Etapi võitis taas leedulanna Sosna. Kaks minutit hiljem jõudis finišisse Galicia ning kolmas oli Madlen. Lõiv lõpetas viiendana.

Janika Lõiv, Eesti koondise liige
«Rajad nõudsid palju tehnilisi oskusi, mis mulle väga meeldib. Lisaks tegi võistluse oluliselt raskemaks väga tugev tuul.»

«Alguses läks põhienergia keha soojaks saamisele, sest stardis oli vaid paar kraadi,» rääkis Lõiv. «Sõidu keskel jõudsin järele üldarvestuses neljandat kohta hoidvale naisele, kellega sõitsime koos finišini. Valmistasin endale väikese üllatuse ja tõusin ka üldarvestuses koha võrra.»

Vaatemänguline võidusõit

Boonuseks kutsuti kümme parimat eliminaatorsõidule, kus võeti mõõtu 600 meetri pikkusel ringil. Iga ringi lõpus pidi viimane rattur rajalt maha tulema. Lõiv sai kirja kuuenda koha. «Kolmepäevane pingutus oli jalgades ja võimsust igal ringil spurtida enam ei jätkunud,» tunnistas ta.

«Teenisin oma üldkoha eest 50 UCI reitingupunkti. Minu osalemine sai võimalikuks tänu toetajatele. kelle seas oli ka Kultuurkapitali Valgamaa ekspertgrupp. Eesmärk on liikuda MK-etappidele,» lisas Lõiv.

Võistlus kestis kolm päeva. Kolme etapi kokkuvõttes saavutas Lõiv naiste eliitklassis 5. koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles