Tipp-pianisti etteaste algas kärssavate juhtmete all

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johan Randvere
Johan Randvere Foto: Marko Saarm / Sakala (montaaž)

Hiljuti said muusikasõbrad Valga muusikakoolis osa omapärasest klaverikontserdist. Eesti üks noorema põlve tipp-pianiste Johan Randvere kandis seal ette Eesti helilooja Urmas Sisaski teose «Tähistaevas», mille loomiseks on autor saanud inspiratsiooni teleskoobiga taevast uurides.

Sisask on kindlasti üks müstilisemaid Eesti heliloojaid. Näiteks on ta «Tähistaeva» loomiseks arvutanud välja taevakehade vahelisi kaugusi ja need omal viisil helidesse üle kandnud. «Ja kui Sisaski koer mõne noodi peale haugatab, on see märk, et see noot peab kindlasti sisse minema,» teadis Randvere rääkida.

Et aga asi veelgi müstilisem oleks, hakkasid sellel ajal, kui pianist oma etteastet sisse juhatas, särisema ühe muusikakooli laes oleva valgusti juhtmed. «Ma tundsin jah, et nagu kärsalõhn oleks. Jõulud tulid meelde. Eks jõulud ja suvi olegi ju ikka käsikäes,» kommenteeris Randvere väljas olevale 22 soojakraadile viidates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles