80aastane raamatukoguhoidja: kui on aiamaa, pole kepikõndi vajagi

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lea Saaremäed käis õnnitlemas ka Räpina vallavanem Enel Liin.
Lea Saaremäed käis õnnitlemas ka Räpina vallavanem Enel Liin. Foto: Andrus Karpson

Alati kõbus Võõpsu raamatukogu juhataja Lea Saaremäe oli esmaspäeval elevil – oli ju oodata külalisi. Räpina vallavanem Enel Liin ja abivallavanem Piret Rammo õnnitlesid 80aastast hällilast nii vallavalitsuse, volikogu, vallarahva kui ka Põlvamaa Omavalitsuste Liidu poolt, andis Räpina vald oma kodulehel teada.

Kimbud ja tänukirjad üle antud, suunduti raamatukogu ülakorrusele juubilariga juttu puhuma. Lea Saaremäe on üle elanud mitu riigivõimu ja raskeid aegu. Ta meenutas, et oli aeg, mil ei saanudki aru, kes hommikuks parasjagu võimule oli tulnud. Oma majapidamine on tema peres alati olnud – meelde tuli, kuidas sakslased kõik nende kanad ära küpsetasid ja kuidas Räpinas leiva järel käia tuli.

Vallavanema küsimusele, milline neist aegadest kõige raskemana meelde jäänud on, ei osanud juubilar midagi konkreetset välja tuua – hakkama saadi alati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles